Seminar CEVslajder

U nedjelju završena druga CEV trenerska konvencija (FOTO)

Na trodnevnoj konvenciji u Kranjskoj Gori učestvovali su i nastavnici iz Crne Gore: Boris Janjić (Nikšić), Drago Cimbaljević (Podgorica), Danica Nedović (Budva), Goran Kankaraš (Bar) i Dragan Mašković (Bijelo Polje)

Od petka do nedjelje (24 – 26. septembar) u idiličnom slovenačkom planinskom centru Kranjskoj Gori, održana je druga CEV trenerska konvencija.

Na njoj su učestvovali i treneri iz Crne Gore: Boris Janjić (Nikšić), Drago Cimbaljević (Podgorica), Danica Nedović (Budva), Goran Kankaraš (Bar) i Dragan Mašković (Bijelo Polje). Osim evropskih trenera i nastavnika fizičkog vaspitanja, ovog puta mogli su da učestvuju i njihove kolege iz odbojkaških konfederacija sa drugih kontinenata.

To je drugi put da se održava ova izuzetno uspješna trenerska konvencija. Prva je organizovana prije dvije godine, a prošle nije održana zbog pandemije virusa Covid-19.

Evropska trenerska komisija i Tehničko i Razvojno odjeljenje CEV-a, sa Odbojkaškom federacijom Slovenije, potrudili su se da događaj, koji je organizovan u hotelu “Kompas”, bude na najvećem nivou. Program se sastojao od teoretske i praktične nastave, kao i završnog panela i grupne diskusije posljednjeg dana, neposredno prije povratka učesnika. Cilj je bio da se nove ideje implementiraju u sredinama iz koje dolaze učesnici, a sve zarad stvaranja novih generacija odbojkašica i odbojkaša.

Trenerska konvencija je ključni segment školskog projekta CEV-a i predviđeno je da pomogne trenerima i nastavnicima da se povežu međusobno, da se umreže, ostanu u kontaktu i razmjenjuju znanja sa kolegama iz drugih sredina.

This slideshow requires JavaScript.

Povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button