Seminar CEVslajder

Uspješno završena treća CEV Konvencija trenera

Na konvenciji učestvovala četiri nastavnika iz projekta OSCG "Besplatna škola odbojke"

U Skoplju je prethodnog vikenda održana treća CEV Konvencija trenera na kojoj su iz Crne Gore učestvovala četiri nastavnika iz projekta OSCG “Besplatna škola odbojke”: Dragan Mašković (Bijelo Polje), Igor Peković (Kolašin), Marko Milinković (Pljevlja) i Rešad Kardović (Rožaje).

U konferencijskoj sali hotela Aleksandar u Skoplju održane su zanimljive i inspirativne panel diskusije sa govornicima iz Sjedinjenih Američkih Država i sa Tajlanda.

Nakon uzbudljivog prvog dana konvencije, sa više od 160 učesnika koji su uživali u praktičnim i teorijskim predavanjima, nedjelja je pružila govornicima priliku da se više angažuju i komuniciraju sa trenerima.

Učesnici su u nekoliko navrata uzeli riječ, objašnjavajući sa kakvim izazovima se suočavaju. S druge strane, na osnovu svog velikog iskustva, govornici događaja su podijelili ideje o tome kako riješiti neke probleme i kako pristupiti nezgodnim i teškim stvarima.

Po završetku zvaničnog programa, nastavljeno je sa dijeljenjem znanja i uvida u neformalnom okruženju. Kroz improvizovane diskusije, govornici su organizovali učesnike u grupe, tražeći zajedno odgovore o tome kako bolje promovisati odbojku na lokalnom nivou i kako uključiti više aktera u razvoj sporta.

Treneri i nastavnici se vraćaju kući, donoseći potpuno novu perspektivu razvoja odbojke, razmišljajući o važnim pitanjima govornika kao što su: „Zašto treniram odbojku?“ i „Zašto volim igru?“.

Povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button