NovostiSeminari OSCGslajder

Održan licencni Seminar za trenere

U petak, 11.oktobra u Sportskom i kulturnom centru Univerziteta Crne Gore u Podgorici održan je licencni seminar za odbojkaške trenere pod okriljem Trenerske organizacije OSCG.

Uvodnim obraćanjem, prisutne su pozdravili predsjednik Odbojkaškog saveza Crne Gore Cvetko Pajković  i predsjednik Trenerske organizacije OSCG Veselin Vuković.

Predavači na seminaru bili su Dr Nedžad Osmankač, profesor na fakultetu u Novom Sadu i nekadašnji član stručnog štaba odbojkaške reprezentacije Jugoslavije koja je osvojila zlato na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000.godine i profesor dr Marko Stojanović, profesor fakulteta za fizičku kulturu u Novom Sadu. Učešće na Seminaru uzelo je preko 50 crnogorskih odbojkaških trenera.

Seminar je obuhvatao petočasovno izlaganje teorijskog i praktičnog dijela u kom su predavači prezentovali:

  • vrste bloka, individuale i grupne taktike blokiranja – Dr Nedžad Osmankač; 
  • Prehabilitaciju/novu metodu prevencije povreda mladih odbojkaša i odbojkašica – prof dr Marko Stojanović.

S obzirom da je seminar bio licencnog karaktera, svi koji su prisustvovali ovom seminaru mogu aplicirati za dobijanje trenerske licence za takmičarsku sezonu 2019/2020.

Dr Nedžad Osmankač je prije samog početka teorijskog dijela seminara poklonio predsjedniku Trenerske organizacije Veselinu Vukoviću svoju knjigu “ODBOJKA, umeće koučinga”, koju je juče predstavio javnosti u Novom Sadu.

U demonstraciji vježbi iz praktičnog dijela učestvovale su mlade odbojkašice “Morače”.

 

Povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button